Καλώς ήλθατε στην Σπάρτη & το Νομό Λακωνίας!

Επιλέξτε τη δραστηριότητά που σας ενδιαφέρει από τη λίστα και επικοινωνήστε με το Maniatis Hotel για να κανονίσετε τις λεπτομέρειες.

Απολαύσετε τη διαμονή σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης αποτελεί το παλαιότερο επαρχιακό αρχαιολογικό μουσείο της χώρας. Το νεοκλασικό του κτίριο κατασκευάστηκε μεταξύ 1874 και 1876 στο κέντρο της πόλης και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο κτίριο για το αρχιτεκτονικό και ιστορικό του ενδιαφέρον. Με ευρήματα που χρονολογούνται χρονολογικά από τη μυκηναϊκή έως τη ρωμαϊκή περίοδο (1100 π.Χ.-324 μ.Χ.), η έκθεση του μουσείου προσφέρει ένα πανόραμα της τέχνης και της ιστορίας της αρχαίας Σπάρτης.


Μουσείο Ελαιολάδου

Μουσείο ΕλαιολάδουΤο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Ελαιολάδου βρίσκεται στο κέντρο της Σπάρτης και στοχεύει να αναδείξει τη σημασία της ελιάς στην ελληνική και την μεσογειακή κουλτούρα. Πρόκειται για μια ιστορική πορεία για τα ελαιόδεντρα και το ελαιόλαδο από τις προϊστορικές εποχές μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική σημασία αυτού του προϊόντος για κάθε εποχή.


Κάστρο του Μυστρά

Κάστρο του ΜυστράΤο «θαύμα του Μωριά», χτίστηκε ως αμφιθέατρο γύρω από το φρούριο που ανεγέρθηκε το 1249 από τον πρίγκιπα της Αχαΐας, Γουλιέλμος Β' Βιλλαρδουίνος. Ανακατασκευάστηκε από τους Βυζαντινούς και στη συνέχεια καταλαμβάνεται από τους Τούρκους και τους Ενετούς, η πόλη εγκαταλείφθηκε το 1832, αφήνοντας μόνο τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά ερείπια που στέκονται σε ένα πανέμορφο τοπίο.


Μονή Παντάνασσας

Μονή ΠαντάνασσαςΗ Μονή Παντάνασσα είναι μοναστήρι στο Μυστρά της Ελλάδας. Ιδρύθηκε από τον αρχηγό του ύστερου Βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέως, Ιωάννη Φραγκόπουλου, και αφιερώθηκε το Σεπτέμβριο του 1428.


Όρος Ταΰγετος

Όρος ΤαΰγετοςΞεκινώντας από τη Σπάρτη και κατευθυνόμενοι προς τη Καλαμάτα, θα μπείτε στον υπέροχο κόσμο του Ταϋγέτου, της οροφής της Σπάρτης. Ο Ταΰγετος είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους λάτρεις του βουνού, για πεζοπορία και αναρρίχηση. Οι διαδρομές γεμάτες αντιφάσεις, με πλαγιές, φαράγγια, σπηλιές, πηγές, ποτάμια και πλούσια βλάστηση που εναλλάσσονται με απότομα βράχια, αντλεί από το ατρόμητο που τολμά να το εξερευνήσει.


Σπήλαια του Διρού

Σπήλαια του ΔιρούΤα Σπήλαια του Διρού είναι ίσως η σημαντικότερη φυσική περιοχή στην Ελλάδα και με τον δικό τους τρόπο τόσο θεαματική όσο η καλντέρα της Σαντορίνης. Το σπήλαιο του Διρού βρίσκεται 10χλμ. από το Γύθειο και 5χλμ. από τον Πύργο Δυρού. Στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία σπήλαια, η Αλεπότρυπα, η Καταφύγι και η Γλυφάδα. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που σας ταξιδεύει σε ένα υπόγειο ποταμό μήκους 1.600 μ. Η μαγεία του χρώματος και τα όμορφα σχήματα που σχηματίζονται από τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα. Μετά τη συνεχιζόμενη έρευνα στο σπήλαιο του Διρού έως σήμερα, το συνολικό μήκος έχει φτάσει τα 6.500 μέτρα και είναι ακόμα άγνωστο το συνολικό μήκος.


Μονεμβασία

ΜονεμβασίαΗ Monemvasia είναι μια πόλη και ένας δήμος στη Λακωνία. Η πόλη βρίσκεται σε ένα μικρό νησί στα ανατολικά της Πελοποννήσου. Το νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με ένα μικρό μήκος 200 μέτρων. Η περιοχή αποτελείται κυρίως από ένα μεγάλο οροπέδιο περίπου 100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, πλάτους έως 300 μ. Και μήκους 1 χλμ., όπου βρίσκεται ένα ισχυρό μεσαιωνικό φρούριο. Τα τείχη της πόλης και πολλές βυζαντινές εκκλησίες παραμένουν από τη μεσαιωνική περίοδο. Η έδρα του δήμου είναι η πόλη των Μολάων. Το όνομα της πόλης προέρχεται από δύο ελληνικές λέξεις, Μόνιμα και Εμβασιά, που σημαίνει "ενιαία είσοδος". Η ιταλική του μορφή, Malvasia, έδωσε το όνομά του στο κρασί Malmsey. Το ψευδώνυμο της Μονεμβασίας είναι το Γιβραλτάρ της Ανατολής ή ο Βράχος.


Παραλία Σίμος στην Ελαφόνησο

Παραλία Σίμος στην ΕλαφόνησοΗ πιο διάσημη παραλία της Ελαφονήσου και μία από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Οι παραλίες στην Ελαφόνησο φημίζονται για τη λευκή άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και είναι σχετικά παρθένα από τον μαζικό τουρισμό. Για να φτάσετε στην Ελαφόνησο οδηγείτε ως την πόλη της Νεάπολης και στη συνέχεια επιστρέφετε λίγα χιλιόμετρα μέχρι το χωριό Βίγκλάφια, όπου υπάρχουν δυο μικρά πορθμεία που συνδέουν την Πελοπόννησο με το νησί. Το νησί ήταν μια χερσόνησος στην αρχαιότητα και ο αμμώδης ισθμός που τον χωρίζει από την Πελοπόννησο απέχει μόνο λίγα πόδια κάτω από το νερό και γι 'αυτό η θάλασσα έχει το εντυπωσιακά ελκυστικό χρώμα που σε κάνει να θέλεις να πηδήσεις από το ferry boat για το 10λεπτο ταξίδι ως εκεί.